Hidroelectrica

   Cel mai mare producator de energie electrica din tara, Hidroelectrica, a inregistrat in primul semestru o productie de 8.411 GWh, cu aproximativ 13% mai mica fata de aceeasi perioada din 2008. Profitul a crescut, insa, cu 4%.

    Productia mai mica a fost cauzata de debitul mai mic al Dunarii in lunile aprilie si mai 2009 fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar si de debitele pe apele interioare care au fost si ele mai reduse decat normalele lunare.

    De asemenea, a fost retrasa din exploatare amenajarea Lotru-Ciunget, pentru retehnologizare. Lucrarile de retehnologizare programate la principalele echipamente si instalatii din centrala au fost finantate printr-un contract de imprumut incheiat cu Banca Mondiala si vor prelungi durata de exploatare.

    In schimb, in primele sase luni din 2009 profitul net a crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea este determinata de reducerea unor cheltuieli de functionare ce nu afecteaza activitatea de producere a energiei si nici furnizarea serviciilor tehnologice de sistem

    In ceea ce priveste cifra de afaceri a companiei, in primul semestru al acestui an, aceasta s-a ridicat la peste 1,24 miliarde de lei, in usoara crestere fata de cea din semestrul I al anului trecut, cand cifra de afaceri a fost de 1,213 miliarde de lei.

COPYRIGHT 2009 S.C. MENTOR S.R.L.